Tiramisu cu dulceata de lapte

de Panacris in , 12 Dec 2018 | 2800 vizualizari

 

Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață din lapte! ;) Cu ocazia asta, n-am mai folosit niciun pic de zahăr ;) O rețetă simplă, dar maiestuoasă ca și gust! Gata cu vorba! spor și poftă bună! ;) P.S. Abia am reușit câteva poze de prezentare, cu ultimele porții :D ;)

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi 300 g
  • mascarpone 250 g
  • friscă Monte D’Oro 250 g
  • dulceață de lapte 100 g
  • cafea concentrată 200 ml
  • gelatină 1 plic
  • cacao pudră ptr decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu dulceata de lapte:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă rece, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până se topeste, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)  După ce s-a răcorit gelatina, se adaugă la crema de mascarpone cu dulceață de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

P.S. Dulceața de lapte, se poate prepara și acasă;) eu am găsit varianta mai ușoară, gata preparată la magazin :d

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Tiramisu cu ciresata