Tiramisu cu zmeura

de Oana in Prajituri, 3 Oct 2009 | 7454 vizualizari

 

Este un desert divin!!!! Merita incercat cat mai des :), mai ales ca nu necesita coacere si se face foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 450 g piscoturi (pachet cu 4 randuri)
  • o fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 600 ml cafea indulcita
  • 400 g zmeura
  • ciocolata rasa pentru decor sau cacao
  • cateva frunzulite de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu zmeura:

Se pregateste cafeaua indulcita si se lasa la racit.


Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se amesteca apoi cu branza mascarpone rece, vanilia si coniacul. Albusurile se bat spuma pana se intaresc bine, apoi se amesteca in crema cu ajutorul unei spatule, de sus in jos. Se imparte crema in trei parti egale. Se spala si se scurge zmeura.


Intr-o forma dreptunghiulara si adanca se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema si zmeura. Se continua alternativ cu straturile si se termina cu cel de crema. Se rade deasupra ciocolata sau se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu zmeura si frunze de menta.

 

TIPS-URI

1

Mascarpone se tine in frigider sis e scoate doar in momentul in care se amesteca cu crema de galbenusuri si zahar.

2

Se poate folosi cafea fara cofeina.

3

Cafeaua se poate inlocui cu nesquick si o lingurita esenta de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

mihaelar63 1

15.08.2010, 23:47

La multi, multi ani !!!pentru senzationala noastra Oana

cristinne 1

18.08.2010, 21:42

mi se face rau! ceva mai frumos si mai apetisant nu credeam ca o sa vad vreodata! deci zmeura as manca non stop dimineata pranz si seara si daca e si intr-un tiramisu, atunci... no comment!

elena1988 1

06.03.2011, 08:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake + Brownie = ??