Tiramisu reţetă adaptata

de LUK in Prajituri, 8 Sep 2012 | 22446 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata
Pentru ca nu imi plac ouale crude nici macar fierte moi dar imi place tiramisu am incercat aceasta varianta care mi a placut tare mult.Mai folosisem eu crema asta de oua la alte praji dar nu in combinatie cu mascarpone.e un deliciu va zic.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi
  • 250gr mascarpone
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • cafea preparata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Punem ouale intregi impreuna cu zaharul pe baie de abur.Amestecam mereu pana cand crema are consistenta unei smantani groase,aproape ca o budinca.

Racim crema.Adaugam in crema rece esenta de vanilie si mascarpone.Omogenizam.

Punem intr o tava sau un vas folie de aluminiu.Inmoiem piscoturile rand pe rand in cafea apoi le aranjam in tava unul langa altul.Ungem cu crema si procedam la fel pana inca 2 straturi(in total 3 straturi de piscot).Ultimul strat va fi de crema.

Dam la rece pentru o ora cel putin apoi se poate savura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mi a placut atat de mult crema incat musai o sa o repet si la alte praji

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

jojogeo 1

31.01.2013, 20:49

am facut iar,dar am schimbat multe ...deci nu se mai poate numi tiramisupiscoturile le-am inmuiat in lapte de cocos amestecat cu frisca lichida si zahar,iar crema am facut-o la fel numai ca am adaugat coaja si zeama de lamaieapoi la ansamblare am presarat nuca de cocos razuita intre straturi.sincer a fost foarte bun si in varianta asta,nu pot sa scriu reteta exact ca am facut-o toata dupa intuitie )

LUK 1

01.02.2013, 22:02

cred ca a fost delicioasa si varianta ta jojo

adriana_bobu 1

06.10.2014, 16:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in cupe