Tiramisu reţetă adaptata

de LUK in Prajituri, 8 Sep 2012 | 15029 vizualizari

 

Tiramisu reţetă adaptata
Pentru ca nu imi plac ouale crude nici macar fierte moi dar imi place tiramisu am incercat aceasta varianta care mi a placut tare mult.Mai folosisem eu crema asta de oua la alte praji dar nu in combinatie cu mascarpone.e un deliciu va zic.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi
  • 250gr mascarpone
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie(dupa gust)
  • cafea preparata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata


Punem ouale intregi impreuna cu zaharul pe baie de abur.Amestecam mereu pana cand crema are consistenta unei smantani groase,aproape ca o budinca.


Racim crema.Adaugam in crema rece esenta de vanilie si mascarpone.Omogenizam.


Punem intr o tava sau un vas folie de aluminiu.Inmoiem piscoturile rand pe rand in cafea apoi le aranjam in tava unul langa altul.Ungem cu crema si procedam la fel pana inca 2 straturi(in total 3 straturi de piscot).Ultimul strat va fi de crema.


Dam la rece pentru o ora cel putin apoi se poate savura.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mi a placut atat de mult crema incat musai o sa o repet si la alte praji

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

jojogeo 1

31.01.2013, 20:49

am facut iar,dar am schimbat multe ...deci nu se mai poate numi tiramisupiscoturile le-am inmuiat in lapte de cocos amestecat cu frisca lichida si zahar,iar crema am facut-o la fel numai ca am adaugat coaja si zeama de lamaieapoi la ansamblare am presarat nuca de cocos razuita intre straturi.sincer a fost foarte bun si in varianta asta,nu pot sa scriu reteta exact ca am facut-o toata dupa intuitie )

LUK 1

01.02.2013, 22:02

cred ca a fost delicioasa si varianta ta jojo

adriana_bobu 1

06.10.2014, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Naut cu spanac si oua
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca