Tiramisu reţeta adaptata

de Laly in Torturi, 5 Iul 2010 | 14256 vizualizari

 

Dragele mele va invit la o portie de tort.-Tiramisu reţeta adaptata

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 pachete mari piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 esente rom
  • 2 cani cafea tare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

1.Se tapeteaza o tava sau forma cu ceolofan.Gelatina se hidrateaza cu 4 linguri de apa sau suc de fructe.

2.Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zaharul,si se bat un pic.Apoi se pun pe baie de abur si se tine pana se ingroasa ca o smantana. Amestecam continuu.

3.Se face o cafea tare in care se pune 2 lingurite de zahar si 2 esente de rom.(se poate adauga si coniac,dar atunci nu vom da la copii).

4.Frisca se bate bine pana se intareste.Crema mascarpone se mixeaza si ea.Se dau la frigider.

5.Cand crema s-a ingrosat se da deoparte si se adauga gelatina.Se mesteca  pana se dizolva toata gelatina.

6.Se lasa la racit.Se amesteca frisca cu crema mascarpone,apoi se adauga crema de oua.Se pun si cele 2 esente de rom ramase.

7.Se scufunda  piscoturile in cafeaua tare,apoi se asaza in tava.Se pune un rand de piscoturi,un rand de crema,piscoturi crema.Se dau la frigider pana se intareste.De preferat se lasa de pe o zi pe alta.

8.Se pudreaza cu cacao din abundenta.

TIPS-URI

1

aceste cantitati se pot micsora in functie de cat de mare dorim tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

elena1988 1

24.02.2011, 09:59

ionifabio 1

31.12.2011, 16:49

foarte gustos mi-a iesit,multumesc ptr reteta !

ionifabio 1

10.01.2012, 21:28

am facut din nou tortul ptr o petrecere,tare le-a placut invitatilor spanioli )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Napoleon