Tort cu ananas si mango

de katty in Torturi, 10 Feb 2015 | 3109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • blat de albusuri:
  • 3 albusuri,
  • 3 linguri zahar,
  • 6 linguri nuca cocos,
  • 1 lingura amidon
  • crema :
  • 250 gr crema de branza,
  • 280 ml iaurt,
  • 2 banane coapte,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 200 ml smantana de frisca,
  • 1 plic gelatina
  • decor:
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 plic gelatina,
  • 2-3 linguri nuca cocos
  • 1 compot ananas
  • 1 compot mango
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas si mango:

Preparam mai intai primul blat. Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi cernem faina. Amestecam usor cu o lingura de lemn.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam la racit.


Pentru blatul de albusuri batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos si amidonul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in aceeasi forma in care am copt primul blat.Punem blatul la cuptor pana se rumeneste usor.Scoatem blatul si il lasam la racit .


Scurgem separat compotul de ananas si compotul de mango. Hidratam gelatina cu 2 linguri zeama de la compotul de ananas. Infierbantam gelatina intr-un castronel la cuptorul cu microunde sau bain marie, fara a o fierbe. Mixam bananele cu zeama de lamaie.Amestecam branza cu iaurtul, bananele mixate si zaharul pudra.Adaugam o lingura crema in gelatina, amestecam rapid , apoi turnam gelatina in crema. Omogenizam bine. Batem smantana si o amestecam cu restul compozitiei.


Montam tortul intr-o forma putin mai mare decat cea in care am copt blaturile.Asezam primul blat pe care il insiropam cu zeama de la compotul de mango.Intindem 1/2 din crema si jumatate din bucatile de ananas, eventual taiate putin mai mici. Asezam blatul de albusuri,3/4 din crema ramasa,1/2 din cantitatea de mango taiat cubulete, apoi acoperim cu restul de crema.


Dam tortul la frigider pentru cel putin o ora. Scoatem tortul din forma si il asezam pe un platou. Amestecam galbenusurile cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi adaugam 150 ml zeama de la compotul de ananas. Punem compozitia intr-un vas cu fundul dublu la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Intre timp hidratam gelatina in 2 linguri apa rece.


Dam jos crema si adaugam gelatina. Amestecam energic. Mixam fructele ramase de ananas si mango si le adaugam in compozitie. Lasam sa se raceasca usor creama, apoi o turnam cu o lingura peste tort.


Ornam cu fulgi de cocos si lasam tortul la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas si mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Xandrinne 1

14.02.2015, 07:58

monik80 1

19.03.2015, 08:50

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mango si piersici