Nu este Tiramisu reţetă originală, dar atunci când nu prea ai chef să-ți petreci timpul făcând prăjituri cu dichis dar totuși vrei să ai un desert delicios pe masă când musafirii îți calcă pragul, acest Tiramisu e dulcele ideal. Îți ia maxim 30 de minute să-l prepari și cu siguranță vei avea parte de multe laude. :) Poți să îl pregătești seara, astfel îl vei putea lăsa să stea la rece timpul necesar fără să fii tentat/ă să te atingi de el. :))
Tiramisu reţetă originală
Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit și l-am pus deoparte. Între timp am mixat brânza împreună cu iaurtul și lichiorul, apoi am încorporat cranțul. Am tapetat cu folie alimentară o tavă din sticlă și am început să așez pișcoturile.
Cafeaua am folosit-o pentru a le însiropa. Am împărțit crema de mascarpone în două, am întins un strat peste pișcoturi, apoi am repetat operațiunea. Prăjitura a stat la rece până următoarea zi.
Poftă bună!
1
E indicat să fie pudrată cu cacao înainte de a fi servită deoarece crema de mascarpone va umezi cacaoa iar prăjitura noastră nu va mai arăta atât de bine.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro