Tiramisu reteta cu piure de zmeura

de Bucataras Medi in Dulciuri, 22 Sep 2016 | 1504 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar ce poate fi mai bun, mai delicios, mai racoros, mai elegant decat o portie de tiramisu? Voi ce spuneti?
Ei bine m-am gandit ca acest tort poate fi un rasfat ....deci...."Ziua cand imi rasfat nevasta".

 

INGREDIENTE

  • 750 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1 kg zmeura
  • 200 g piscoturi
  • Pentru ornat:
  • zmeura
  • visine
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu piure de zmeura:


  • Tiramisu reţetă originală

  • Pentru piureul de zmeura

  • Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.

    Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.

  • Pentru crema

  • Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam circa 8-10 min.

  • Separat amestecam smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra si mixam pana frisca devine ferma.

    Incorporam ,lingura cu lingura,frisca in crema mascarpone.

  • Asamblare

    Pentru asamblare am folosit un vas yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare.

    Punem de jur.imprejurul vasului un rand de zmeura,apoi pe fundul vasului,piscoturile ,peste care un strat generos de piure de zmeura.

  • Urmeaza un strat de crema(jumatate din cantitatea de crema).

    Nivelam crema.

  • Continuam cu un rand de zmeura de jur.imprejurul vasului,un strat de piscoturi peste crema.

    Peste piscoturi adaugam piureul de zmeura ramas.

    La final ultimul strat de crema.

    Nivelam crema.

    Pudram cu cacao.

    Decoram cu zmeura si visine.

  • Delicios!

  • Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu piure de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ksenya 1

23.09.2016, 09:13

10 pentru prezentare!

Aletta 1

23.09.2016, 10:06

da.nota 10 +

diaconta 1

27.09.2016, 16:25

Desertul asta-i de poveste

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mena