Tiramisu, reţetă originală

de ionix in Prajituri, 5 Dec 2009 | 8101 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală :D... soacra-mea o are de la un italian... e bun rau de tot tiramisu asta...

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii mascarpone a cate 250 g fiecare
  • 5 oua
  • 5 linguri mari cu varf cu zahar pudra
  • un ibric de cafea lavazza (circa 3 cescute)
  • circa 450 g piscoturi
  • 6-7 linguri cacao pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu, reţetă originală:


Tiramisu reţetă originală


Cafeaua trebuie facuta tare, fara zahar si racita.


Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana incep a se albi galbenusurile iar zaharul este topit.


Treptat se adauga apoi crema mascarpone si se amesteca bine pentru a se omogeniza.


Separat se bat albusurile spuma, ca pentru bezea, si se adauga treptat peste compozitia din mascarpone si galbenusuri. Astfel am obtinut crema pentru tiramisu.


Pentru asamblat prajiturica ne trebuie o tava dreptunghiulara.


Unul cate unul, piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea dupa care se aseaza in tava unul langa altul, sa fie cat mai apropiate astfel incat sa nu se lase spatiu intre piscoturi. Cand e gata un rand de piscoturi se pune peste rand un strat generos de crema.


Peste crema se pune iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si iar crema. Peste crema, deasupra, se pune cacao din abundenta.


Se lasa la frigider cel putin 12 ore.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

atentie, nu puneti decat spuma de la albusuri.

2

in cafea se poate adauga si putin coniac :D

3

galbenusurile sa le frecati cu o lingura de lemn.

4

de preferat ar fi sa bateti cu un tel albusurile pentru ca se bat mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

brie 1

05.12.2009, 19:18

ma gandesc ca e timpul sa fac si eu

pana_luminita 1

05.12.2009, 23:21

bun

ionix 1

06.12.2009, 09:15

Brie, astept sa vad si reteta ta...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu mascarpone