Tiramisu reţetă reinterpretata

de Brindusa in Prajituri, 20 Oct 2011 | 3486 vizualizari

 

Tiramisu reţetă reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • Pentru 14 cupcakes
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g unt
  • 3oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 225 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 200 ml cafea foarte tare
  • 50 g zahar
  • 50 ml coniac (optional)
  • Pentru crema
  • 200 g mascarpone
  • 100- 150 g zahar pudra
  • 100 g friscacacao pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata


Amesteca faina, sarea si praful de copt.


Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si incalzeste-le pana aproape de fierbere. Pune untul inauntru si amesteca bine. Lasa la racit. Scoate pastaia de vanilie.


Amesteca ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron. Pune castronul deasupra unei craticioare cu apa care fierbe si bate incontinuu cu telul, pana ce zaharul se topeste (cam 5 minute).


Ia castronul de pe sursa de caldura si bate bine cu mixerul, pana ce amestecul se raceste si capata o culoare alburie.


Incet, adauga in doua transe amestecul de faina.


Pune cateva linguri din coca in amestecul cu unt si ameteca bine. Toarna in coca si amesteca repede cu mixerul.


Folosind o cupa de inghetata umple hartiile de cupcakes 3/4, nu mai mult.


Coace 20 de minute. Raceste-le pe un gratar metalic.


Amesteca cafeaua calduta cu zaharul si coniacul. Stropeste fiecare cupcake cu acest amestec, de mai multe ori, ca sa fie bine absorbit. Lasa sa se usuce.


Amesteca mascarpone cu zaharul pudra, bine de tot. Adauga frisca. Orneaza fiecare cupcake cu un mot de crema.


Presara din abundenta cu cacao. Pastreaza tiramisu cupcakes la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

21.10.2011, 17:23

Minunate Brandusa...candva am pregatit si eu asa ceva...stiu ce gust delicios au

mirela0911 1

21.10.2011, 20:49

ce frumoase sunt

Krystyan Trendy 1

11.11.2013, 10:24

apetisante prajiturici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Briose cu mere si glazurate cu ciocolata