Tiropitakia cu pesto de menta

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2012 | 4827 vizualizari

 

Tiropitakia este o placinta greceasca cu branza ce face parte din familia burek. Pentru ca am apreciat mereu combinatia de branza cu menta, am adaugat si un pesto de menta sa-i tina companie.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de branza feta
  • 250 grame de cascaval
  • 80 de grame unt
  • un pachet foi de placinta
  • 2 oua
  • 3 frunze de busuioc
  • 5 tulpini de menta
  • 150 grame de parmezan
  • 30 grame muguri de pin
  • ulei de masline
  • un catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia cu pesto de menta:

Branza faramata se amesteca cu cascavalul dat pe razatoare. Peste se adauga ouale si se asezoneaza. Se amesteca bine. 

Foile de placinta se taie in fasii cu latimea de ~3 cm. Se ia o fasie si se unge cu unt topit. La unul dintre capetele fasiei se aseaza umplutura si se impacheteaza peste unul dintre colturi. Se continua impachetarea din cot in colt pana cand umplutura este acoperita in intregime de fasie. Se procedeaza la fel si cu celelalte fasii. 

Triunghiurile rezultate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Pentru pesto, se macina fin mugurii de pin si se amesteca cu parmezanul si usturoiul tocat fin. Frunzele de busuioc si menta se toaca marunt si se adauga peste mixul de parmezan, muguri de pin si usturoi. Se stopeste cu ulei, se asezoneaza si se amesteca. 

TIPS-URI

1

In umplutura puteti adauga patrunjel sau marar.

2

Tipurile de branza si de cascaval pot fi inlocuite in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropitakia cu pesto de menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv