Toba

de gaby_gabytza in Mezel de casa, 5 Ian 2019 | 4714 vizualizari

 

reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • ficat
  • rinichi
  • sorici
  • limba
  • urechile
  • usturoi
  • carne de porc cu slanina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba:

Spalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin.

Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe mai repede asa ca il scoatem mai devreme decat celelalte ca sa nu se sfarame in oala.

Dupa ce s-au fiert si restul le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit, le taiem fasii si condimentam cu sare, piper si usturoi pisat. Le amestecam dupa care adaugam zeama in care au fiert cat sa se lege totul.

Stomacul il curatam si il spalam bine dupa care il umplem cu compozitia facuta anterior. Il coasem bine ca sa nu se desfaca la fierbere si il dam la fierbere in apa in care s-a fiert carnea

Il lasam sa fiarba la foc mic cca o ora dar il mai intepam cu un ac sau o scobitoare din cand in cand in timp ce se fierbe

Dupa ce sa fiert scoatem toba afara pe un tocator si o lasam 10 min sa se raceasca dupa care ii punem deasupra alt tocator si o greutate pe el.Il lasam asa minim o ora 

Daca ti-a placut reteta noastra "Toba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

madi_marin 1

05.01.2019, 18:26

Imi place toba de casa si o prefer in locul celei din comert, cu care am avut niste experiente neplacute ( sarata si usturoiata excesiv, fara gust, plina de zgarciuri etc....)

Lau 1

05.01.2019, 21:04

mirela0911 1

06.01.2019, 19:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Parizer de casa din piept de curcan