Toba de Moldova

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 21061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • urechi de porc
  • soric
  • ceafa
  • limba
  • rinichi
  • muschi de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de Moldova:

Se folosesc aceleasi ingrediente ca si in reteta de toba traditionala, fara ficat si plamani, dar cu mai multa carne de la gat si muschi.


Se parlesc urechile, se rad foarte bine si se parlesc. Se fierbe limba si se curata de pielita groasa.Apoi se fierbe muchiul, rinichii, urechile si picioarele. Se taie marunt carnea si toate celelalte ingrediente. Se amesteca cu feliute subtiri de slanina, sare si piper.


Se adauga putina zeama concentrata preparata ca pentru piftie din picioarele de porc. Cu compozitia obtinuta se umple stomacul de porc, se coase si se pune la fiert in zeama in care au fiert muchiul, rinichii etc.


Cand este gata se scoate si se pune la presat intre 2 funduri de lemn cu o greutate deasupra.


Cand se serveste se taie feliute subtiri.


Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Toba de Moldova" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Nicolae 1

20.12.2012, 08:54

se face fara apa gelatinata dupa ferbere se pune la teasc sa se raceasca 12 ore se afuma in fum cald se pune din nou la tesc ,prin presare cind este calda ca grasimile din interior sa omogenizeze tot continul iar surplusul de grasime iese afara se lasa sa se raceasca ate 12 ore se poate pasta la rece in loc aerist..,pofta buna ...

Geanina87 1

13.12.2013, 06:52

ce bine arata

reisnaor_2006 1

11.12.2014, 18:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu mere

de Meea 4

la 14:42

Crochete cu peste

de Rocsi 9

ieri la 21:08

Tort cu vanilie şi flori

de Ancutsa 5

ieri la 17:26

Piperchi

ieri la 09:54

RETETA RECOMANDATA
Muşchi file făcut în casă