Tocana de iepure cu prune uscate si bere

de Catalina L in Iepure, 16 Iun 2018 | 1482 vizualizari

 

Este prima mea reteta cu carne de iepure 😏
Am ales  o reteta traditionala franceza din regiunea  Nord Pas-de-Calais cu prune uscate si bere. Sosul este delicios si onctuos iar carnea este frageda datorita gatirii in bere.
Am acompaniat-o cu crochete de cartofi dar o salade verde este suficienta dupa parerea mea 😊.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/06/tocana-de-iepure-cu-prune-uscate-si-bere.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne de iepure - pulpe, spate
  • 12 cepe noi mici
  • 12 prune uscate
  • 1 mana de stafide
  • 5 linguri de coniac
  • 20 g de unt demi-sarat
  • 125 g de sunca cruda afumata taiata bucati
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 40 cl de biere
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de iepure cu prune uscate si bere:

Taiati carnea in bucati potrivite.


Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi).


Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti pe foc.


Cand incepe sa fiarba, luati de pe foc si flambati - atentie! Rezervati si lasati sa macereze.


Intr-o marmita topiti untul si puneti ceapa la prajit.


Adaugati sunca si rumeniti impreuna.


Puneti bucatile de carne si colorati-le pe toate partile.


Presarati faina deasupra si amestecati. Turnati berea.


Adaugati cimbrul si foaia de dafin, puneti sare si piper, amestecati si aduceti la fierbere.


Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit timp de 45 minute.


Adaugati prunele, stafidele si sosul de rosii si gatiti impreuna timp de 15 minute.


Este gata, puteti servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de iepure cu prune uscate si bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

kytz 1

19.06.2018, 04:31

Cred că a fost foarte bună și apreciată!

dantes 1

19.06.2018, 12:37

miki_a 1

22.06.2018, 17:58

Foarte bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor