Tocana de legume 2

de T I M E A in Mancaruri de post, 6 Aug 2013 | 14414 vizualizari

 

E vara, e plin de legume, deci haideti sa profitam din plin de acest sezon. Tocanita aceasta e atat de buna incat nu o sa rezistati sa nu o faceti din nou si din nou :)

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata potrivita
  • 1 dovlecel mai marisor
  • 1 gogosar rosu
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 4 cartofi
  • frunze de telina
  • 4-5 foi de dafin
  • ulei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume 2:

Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa.  Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte.

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Incingem un wok cu 4-5 linguri de ulei. Tocam ceapa, ardeiul si gogosarul si le punem la calit timp de 5 minute amestecand.

Dovlecelul il taiem felii de-a lungul apoi le taiem cubulete (vezi poza) si adaugam  peste ceapa si ardeiul calit.

La fel procedam si cu vanata.

Rosiile decojite le taiem marunt si le adaugam in wok.

Lasam sa se caleasca aprox 5-8 minute, apoi punem 1-2 cani de apa (in functie de cata e nevoie pana se fierb legumele) si lasam sa fiarba.

Adaugam frunzele de dafin si sare si piper dupa gust.

Amestecam din cand in cand sa nu se prinda.

Spre final adaugam usturoiul tocat si frunzele de telina tocate si mai lasam sa fiarba timp de 5 minute.

Cartofii, care intre timp ar trebui sa fie fierti, ii strecuram de apa si ii turnam peste legume. Amestecam si luam de pe foc.

Servim cald imediat sau chiar si rece.

E o tocana foarte gustoasa atat calda cat si rece.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si alte verdeturi, mie imi place mult ce gust ii dau frunzele de telina si foile de dafin

2

In loc de cartofi puteti folosi o mana de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de vinete si dovlecei