Tocana de legume cu orez pentru iarna

de MIUTA in Zacusca, 24 Sep 2011 | 118104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg ardei kapia sau gogosari
  • 500 ml ulei
  • 200 g orez
  • sare
  • piper
  • 4-5 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez pentru iarna:

Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare.

Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga morcovii si se caleste in continuare inca 10 minute. Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe incet la foc mic. Se pun sare, piper si foile de dafin.

Orezul se fierbe separat. Apoi se scurge de apa si se clateste cu apa rece. Se lasa la scurs.

Dupa o jumatate de ora se adauga sucul de rosii.

Se fierbe la foc mic pana uleiul iese deasupra amestecand mereu sa nu se lipeasca de cratita. Se adauga orezul fiert si se mai fierbe inca 10 minute.

Se pune compozitia fierbinte in borcane fierbinti. Se sterilizeaza in cuptor pentru 20-25 minute si se pun sub paturi pana se racesc.

Dupa ce se racesc se pot depozita in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:08

arata tare bine yammy

vero79 1

25.08.2012, 09:19

foarte,foarte buna am facut-o si eu

MIUTA 1

08.10.2012, 15:08

Ma bucur ca va place!
Vero ma bucur ca ai preparat-o si tu.Pupici

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete