Tocana de legume cu orez (pentru iarna)

de _Alina_ in Conserve, 14 Oct 2012 | 7459 vizualizari

 

Dragilor daca n-ati facut inca conservele pentru iarna, va aduc o reteta minunata, tot de la mamica :D Am reusit sa-i fur reteta, dar nu si indemanarea :)) pentru ca am intampinat niscaiva peripetii cu borcanele :D

 

INGREDIENTE

  • 650 g ceapa
  • 600 g morcov
  • 3.5 kg ardei kapia + gogosari
  • 1.25 kg rosii
  • 500 ml ulei
  • 400 g orez
  • sare, piper, foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez (pentru iarna):

1. Spalati si curatati ardeii, ceapa, morcovii si rosiile.


2. Dati ceapa, morcovul si ardeii prin robot (separat).


3. Puneti uleiul la incins intr-o oala non-aderenta si aruncati ceapa si condimentele in el. Dupa cateva minute puneti morcovul, iar peste inca 15 min dati drumul in oala si ardeilor. Lasati oala la foc potrivit, 2 ore, amestecand din cand in cand.


4. Puneti rosiile taiate cuburi si mai lasati pe foc pana cand acestea se fierb (10 min).


5. In ultimele 10 minute turnati si orezul (fiert separat in 4 cani de apa 10-15 min). Stiti ca este gata cand la suprafata s-a ridicat uleiul.


6. Puneti tocana fierbinte in borcane sterilizate, pe care le puneti cu capacul in jos cateva minute si le acoperiti cu o patura. Le intoarceti in pozitie normala si le acoperiti cu o patura pana cand se racesc;)

 

TIPS-URI

1

Puteti sa taiati legumele in mod clasic, daca asa vi se pare ca sunt prea marunte si daca aveti timp;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ANNA_46 1

16.10.2012, 01:25

Imi place foarte mult , cu placere o luam la favorite

_Alina_ 1

16.10.2012, 17:50

Va multumesc! &

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 10:53

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei