Tocana de legume pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 10 Sep 2010 | 34756 vizualizari

 

Este o tocana foarte gustoasa si nu e uleioasa deloc...necesita putina munca dar rezultatul va fi unul pe masura...eu am facut portia dubla la ingredientele de mai jos...

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari (sau gogosari si kapia)
  • 2,5 kg ardei galbeni
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcov
  • 250 gr orez
  • 500 ml ulei
  • 2 kg rosii de tara (sau 250 gr bulion)
  • piper boabe (sau macinat)
  • sare mare
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pentru iarna:

Mai intai de toate pregatiti legumele.

Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc.

Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute.

Le scoateti cu o paleta intr-un bol, le lasati sa se racoreasca, apoi le decojiti pielita si indepartati cotoarele.

Le dati prin robot pana obtineti o pasta.

Curatati ceapa, o spalati si o tocati marunt.

Morcovul il decojiti, il spalati si il dati pe razatoarea cu ochiuri mici.

Gogosarii si ardeii spalati, ii curatati de cotoare, de toate semintele si ii treceti prin robot, dar nu ii faceti pasta, ci ii lasati bucati mai maricele.

Intr-o oala mare, de tuci, turnati uleiul.

Cand acesta s-a incins, se pune ceapa si o inabusiti la foc potrivit, 10 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa adaugati morcovul, il lasati si pe acesta sa se innabuse putin.

Acum este momentul in care se adauga ardeii si gogosarii tocati.

De acum fierbeti totul la foc potrivit si amestecati din cand in cand, in oala.

Cand scade cam un sfert din compozitie, cam dupa 3-4 ore de fiert, puneti si sucul de rosii.


Cand a scazut destul de bine si a inceput sa se ingroase, spalati orezul bine, il adaugati in tocana, cam cu jumatate de ora inainte sa o inchideti.

Presarati sare mare dupa gust, cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin rupte bucatele mici.

Mai fierbeti pana ce orezul este complet patruns, iar deasupra incepe sa se aleaga uleiul.

Noi o fierbem cam 6-7 ore, dar daca aveti o cratita mai larga, este posibil sa scada ceva mai repede.

Se inchide aragazul si lasati asa tocana pana a 2 a zi sau daca o terminati ziua, o lasati asa cam 4-5 ore.

A 2 a zi, spalati borcanele cu apa fierbinte si le lasati la scurs.


Asezati tocana in borcane, dar nu le puneti pline ochi.


Le inchideti bine capacele, le inveliti in hartie, le asezati intr-o tigaie mai larga, puneti apa sa acoperiti borcanele pe 3/4, iar deasupra un prosop de bucatarie.

Le puneti la sterilizat cam 30-40 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita.

Cand sunt gata, le scoateti si le acoperiti cu o patura groasa pana a 2 a zi, dupa care le pastrati la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

elena1988 1

11.02.2011, 14:18

o pun la favorite

kukibella 1

31.08.2011, 15:33

super buna

Rocsi 1

31.08.2011, 20:14

gugugh,elena,laura va multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume