Tocana de legume pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 10 Sep 2010 | 34085 vizualizari

 

Este o tocana foarte gustoasa si nu e uleioasa deloc...necesita putina munca dar rezultatul va fi unul pe masura...eu am facut portia dubla la ingredientele de mai jos...

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • 2,5 kg ardei
  • 2 kg ceapa
  • 2 kg morcov
  • 250 gr orez
  • 900 ml ulei
  • 250 gr bulion
  • piper boabe
  • sare mare
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pentru iarna:

mai intai de toate pregatim legumele.


curatam ceapa ,o spalam si o tocam marunt.


morcovul il radem de coaja,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.


gogosarii si ardeii ii curatam de toate semintele si ii dam pe masina de tocat carne.


intr-o oala mare,de tuci,se pune uleiul.


cand acesta s-a incins se pune ceapa putin la inmuiat la foc mic.


dupa punem si morcovul si il lasam si pe acesta sa se inmoaie putin.


dupa ce am facut aceste operatiuni se pun ardeii si gogosarii tocati.


de acum fierbeti tot la foc potrivit si amestecati mereu in oala(nu plecati si uitati tocana pe foc).


cand a scazut destul de bine,spalam orezul si il fierbem pe jumatate.


asa fiert pe jumatate se pune in oala cu tocana.


lasam sa inceapa iar sa fiarba si adaugam si bulionul,sare mare dupa gust,cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin rupte bucatele mici.


mai fierbem pana ce orezul este complet fiert.


se inchide aragazul si lasam asa tocana pana a 2a zi.


a 2a zi spalam borcanele cu apa fierbinte si le lasam la scurs.


apoi asezam tocana in borcane ,dar nu le puneti pline ochi.


le inchideti bine,le inveliti in hartie,le asezati intr-o tigaie mai larga,puneti apa sa acoperiti borcanele,puneti deasupra un prosop de bucatarie ,si le puneti la sterilizat cam 40 de minute.


apoi le scoateti si le acoperiti cu o patura groasa pana a 2a zi dupa care le puneti la rece..


v-am zis necesita timp dar se merita zic eu...


eu in total am fiert cam 5-6 ore ,nu mai stiu exact.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

elena1988 1

11.02.2011, 14:18

o pun la favorite

kukibella 1

31.08.2011, 15:33

super buna

Rocsi 1

31.08.2011, 20:14

gugugh,elena,laura va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume