Tocana de legume pentru iarna

de adela1981 in Conserve, 22 Aug 2012 | 4783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 7-8 borcanase de 330:
  • 600 gr ardei kapia rosu
  • 500 gr ardei gras galben
  • 400 gr ceapa
  • 350 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 100 gr patrunjel
  • 500 gr rosii
  • 300 ml bulion
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 frunza dafin
  • frunze de telina si patrunjel tocat
  • 300 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pentru iarna:

In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).


Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia. Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin ) Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra. Orezul se fierbe doar pe jumatate, separat in apa cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeturile tocate si mai lasam vreo 10-15 min. Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului. Se depoziteaza in locuri racoroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 15 %
249.99 lei
212.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.08.2012, 19:14

Lau 1

23.08.2012, 20:19

leta 1

27.08.2012, 13:03

excelenta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11700 puncte

Lau

Lau 9

9710 puncte

MotanLaOale

8780 puncte

mihaelar63

7900 puncte

mirela0911

6920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi 9

ieri la 20:09

 Orez cu muschiulet si mazare

ieri la 18:20

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty 5

ieri la 08:34

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ardei