Tocana de legume pt iarna

de nadina73 in Conserve, 23 Sep 2010 | 50822 vizualizari

 

O minunatie ,merita sa incercati,nu ve-ti regreta

 

INGREDIENTE

  • 1 kg morcov
  • 3 kg ceapa
  • 5 kg ardei gras  sau gogosar rosu
  • 800 ml ulei
  • 500 g orez
  • 3 litri bulion sau pasta de tomate(rosii decojite sant si mai bune)
  • sare 2-3 lingurite
  • piper
  • foi de dafin 10 buc
  • zahar 2 linguri
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pt iarna:

Se curata ardeiul sau gogosarul se taie feliute subtiri


Ceapa se taie pestisori.


Morcovul se taie rondele subtiri.


Orezul se fierbe separat pe jumatate.


Se amesteca ardeiul,ceapa,morcovul si orezul , se pun toate la calit cu uleiul ,sare ,foile de dafin,piper si foile de dafin,se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand.Bulionul sau pasta de tomate se pune spre sfarsit ,dupa care se mai fierbe 1/2 ora ,tot atunci se pune si zaharul


Se fierb aproximativ 2-3 ore


Se pun in borcane spalate si uscate in cuptor


Se pune tocana in borcanele fierbinti si se infileteaza cu capac ,dupa care se pun la dunt uscat adica intre paturi(eu asa le pun de ani de zile)si este super buna ,si garantata ca nu se stica,asta daca capacele sant bine stanse.Dupa 2-3 zile cand borcanele s-au racit se scot si se pun pe raft in camara sau in pivnite

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Sylvia 1

24.09.2010, 14:33

Vai ce bine arata

doinacojocaru 1

25.09.2010, 21:30

f. buna

Corinuta 1

25.09.2010, 23:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ceapa rosie murata