Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de gaby_duceag in Oaie, 7 Apr 2016 | 4469 vizualizari

 

Pentru marinarea rapida a carnii folositi cu incredere aparatul Food Saver alaturi de caserola conceputa special pentru marinare.

 

INGREDIENTE

  • spinarea de la un miel (sau orice alta parte a mielului care are carne cu os; 800-900 g)
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce - o lingurita
  • o lingurita bulion
  • 4-5 catei usturoi
  • putina scortisoara
  • patrunjel verde tocat
  • o ceapa alba, uscata
  • o ceapa verde, cu tot cu cozi
  • 4-5 catei usturoi
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai mici, cum iti e pe plac :)

Spal-o apoi usuc-o cu-n servet.

Intr-un bol amesteca vinul cu boiaua, rozmarin (nu pune prea mult), sare si piper.

Pune carnea in acest amestec, invarte-o pe toate partile apoi pune-o in caserola pentru marinat.

Conecteaza caserola la aparat cu ajutorul furtunasului.

Roteste butonul de pe capacul caserolei in directia de marinare. Porneste aparatul si videaza, roteste butonul in pozitia "blocare" apoi scoate furtunasul.

Eu am vidat-o de 2 ori.

Eu am vidat-o seara si am pregatit-o a doua zi la pranz, dar voi o puteti pregati dupa o ora din momentul in care ati vidat-o.

Roteste butonul de pe capac in pozitia "deblocare", ridica capacul apoi poti pregati carnea :)

Pregateste un vas cu fund dublu si pune ulei. Cand s-a infierbantat bine pune bucatile de carne si rumeneste-le pe toate partile. Spre finalul prajirii adauga si ceapa.

Toarna deasupra marinada, o cana cu apa fierbinte, pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pentru ora - o ora si jumatate. Invarte bucatile de carne la jumatatea timpului. La mine bucatile de carne erau fierte bine dupa o ora.

Sosul a scazut, ii mai adaugi acum usturoiul pisat, putina scortisoara (cam 1/3 lingurita) si patrunjel verde tocat.

Potrivesti gustul de sare si piper si opresti focul. Mai lasi ub capac 10 minute.

Serveste cu piure de cartof si morcov si salata de varza.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel