Tocana de porc cu cartofi piure

de Corinuta in Porc, 6 Sep 2013 | 3708 vizualizari

 

Tot pentru omul meu drag am facut si mancarea asta, a cumparat niste carne de porc sa facem la gratar, dar cum nu a fost timp frumos in weekend, a ajuns in oala :)

 

INGREDIENTE

  • 600-700 g carne de porc(cu putina grasime)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 rosie
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • sare, piper macinat
  • Ptr piure:
  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml lapte cald
  • 50 ml ulei sau 50 g unt
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc cu cartofi piure:

Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic.


Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se zdrobesc, adaugand ulei sau unt si laptele cald. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Cand e aproape fiarta carnita, se adauga rosia, se condimenteaza cu sare si piper, se mai fierbe cateva minute apoi se ia de pe foc.


Se serveste salata de varza, muraturi sau orice altceva va place.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

mai puteti adauga la tocana un ardei iute sau chilli, daca va place mai picanta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc cu cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Corinuta 1

02.11.2013, 12:23

monik80 1

20.03.2015, 08:34

-Licurici- 1

25.06.2015, 10:42

super... imi place prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc