Tocana de porc la cuptor

de papabundetot in Porc, 16 Noi 2014 | 1859 vizualizari

 

Vremea asta rece si mohorata de astazi m-a provocat sa pregatesc un pranz cald,consistent si bun de aceea am ales sa fac o tocana de porc la cuptor plina de arome,care sa ne mai incalzeasca :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • chimen macinat
  • boia iute afumata
  • turmenic
  • 1/2 lingura pasta de curry
  • 1/2 lingura pasta de creveti
  • seminte de fenicul
  • otet de orez
  • scortisoara,
  • 2 foi de dafin
  • apa de flori de portocal
  • vin rosu si stock de vita-porc
  • 100 gr linte rosie
  • Garnitura: piure din pastarnac,telina,cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de porc la cuptor:

Am taiat carnea cubulete,apoi am marinat-o 2-3ore in apa de flori de portocal,otet de orez,scortisoara,turmenic,boia iute afumata,chimen macinat si putina sare.

Ceapa si urturoiul le-am tocat,nu chiar foarte marunt,le-am calit in putin ulei in care am adaugat si pasta de curry si cea de creveti,morcovul taiat in feliute si am lasat la foc potrivit,amestecand din cand in cand.Am mai adaugat tot in aceasta faza semintele de fenicul pe care le-am calit odata cu ceapa si morcovul.


Dupa ce legumele s-au mai inmuiat am adaugat carnea cu tot cu marinata,am amestecat putin si cand a inceput sa fiarba tocana,am adaugat o cana de vin rosu,o cana de stock de vita-porc,100 gr linte rosie spalata bine si am bagat cratita la cuptor.Odata la aproximativ jumatate de ora,am scos oala din cuptor,am mai adaugat in proportii egale vin si stock daca a fost nevoie.Am fiert aproximativ 3 ore tocana la cuptor si carnea s-a inmuiat foarte bine in ea,iar cantitatea mica de linte adaugata in afara de un plus de gust i-a dat si o consistenta mai grosuta.


Am facut ca si garnitura un piure din cartofi,pastarnac si telina,pe care le-am fiert in apa cu sare si apoi le-am bagat la robot cu un cub de unt si le-am maruntit pana cand am obtinut o pasta foarte fina.


Am servit acest piure langa tocana minunata la cuptor.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.11.2014, 20:40

MotanLaOale 1

16.11.2014, 23:00

MOKUSKA 1

17.11.2014, 10:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tocana din cotlet de porc cu cartofi noi