Tocana la ceaun, pe foc de lemne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2015 | 6951 vizualizari

 

Mai Bio de atat nu se poate....asta cu Bio este un mare fas,planeta pamant e contaminata,deci.....aia care zic ca e bio sa ma lase cu vrajeala....tocana a fost ''lins prelins cu ceaunul in jos...""

 

INGREDIENTE

  • 2 pui familisti, cca 3.5 kg
  • 2 kg rosii
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa
  • 1/2 kg usturoi verde
  • 1 kg cartofi
  • 300 ml ulei
  • 1 l apa
  • 2 pahare vin Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana la ceaun, pe foc de lemne:

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pregatim focul cu lemne,asezam ceaunul sa se incinga,punem uleiul apoi bucatelele de carne,adaugam sare si amestecam sa se inabuse bine toata carnea, dupa 1/2 de ora de amestecat,adaugam vinul, punem capacul peste ceaun,cca 10 min,apoi adaugam,ceapa, usturoiul,ardeiul si lasam cca 30 min, continuam sa amestecam. Apoi adaugam si cartofii si apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile.

Lasam sa scada suficient,tragem ceaunul de pe foc si adaugam  frunzele de patrunjelul si telina.Am servit cu mamaliga.sa aveti pofta daca va tenteaza sa incercati.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana la ceaun, pe foc de lemne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gicuta 1

31.08.2015, 09:56

Eeeei, ce bune sunt tocanitele astea la ceaun!

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2015, 19:10

Misto introducerea!

Constelatialeu 1

31.08.2015, 20:20

Multam,dragilor !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel