Tocana picanta de pui cu ardei

de mihaelar63 in Pui, 23 Iul 2013 | 13604 vizualizari

 

Daca aveti un pui proaspat "adevarat" de la tara, este mare pacat sa nu-l faceti tocanita.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura pasta picanta de ardei ,, Eros Pista ''
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 2 linguri pasta ardei Kapia
  • 100 ml ulei
  • 50 gr faina alba
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana picanta de pui cu ardei:

Curatati ceapa si ardeiul , tocatile marunt si le puneti la calit in ulei .

Puiul bine curatat se portioneaza si se adauga in vasul cu ceapa si ardei .

Se adauga boia , sare , pasta de ardei iute si pasta de Kapia .

Se toarna 1 cana de apa si se fierbe sub capac 20-30 min .

Daca e nevoie se mai pune cate putin apa .

Cand puiul este patruns se amesteca faina cu lichid caldut de la puiul ce fierbe si se toarna in vas , amestecand incontinuu .Astfel se formeaza un sos usor . Atenti chiar si o lingura de faina este suficienta .

Serviti asezonat cu patrunjel verde alaturi de garnitura preferata .Noi am avut mamaliguta si cu salata de castraveti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana picanta de pui cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere