Tocana taraneasca

de Constelatialeu in Pui, 8 Feb 2021 | 3060 vizualizari

 

Cand sa scriu reteta m-a lovit asa o intrebare : Oare ce scrie in Dex la tocana....uite ce am gasit...  "Mancare cu sos facuta din bucatele de carne prajite cu ceapa ( adaos de cartofi); mancare facuta din anumite legume prajite cu ceapa. Din magh.tokany " Deci am nimerit dex-ul la fix....In fine, cum aveam camara plina cu de toate, vorba aia ''furnica'' nu a cantat asta vara, a trebaluit, m-am apucat sa-mi fac pofta de tocana. Ca sa nu mai zic ca la final am ''aruncat'' niste patrunjel proaspat cules din gradina, patrunjel de februarie, vorba aia nici iarna nu mai este ce a fost....
 

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg aripioare
  • 300 g ceapa alba taiata marunt
  • 450 g ardei rosu taiat julien ( am pus la congelator )
  • 500 g cartofi taiati cubulete mici
  • 400 g amestec de rosii cu ardei gras ( pus la borcane asta toamna)
  • sare
  • piper
  • cca 100 ml ulei
  • cca 250 ml apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca:

Mai intai am pus aripioarele la prajit, cat sa se rumeneasca putin, ele se mai gatesc si in cuptor. Mi-am pregatit ceapa, am curatat-o , splat-o si taiat-o marunt. Ardeiul l-am lasat sa se dezghete un pic, avand in vedere ca l-am scos din congelator. Cartofii i-am curatat, spalat si taiat cubulete mici. Am scos aripioarele din cratita dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, am adaugat ceapa in cratita unde am rumenit aripioarele, am presarat un pic de sare si am lasat la calit cca 10 min. Apoi am adaugat si ardeiul, am lasat to cca 10 min sa se caleasca, dupa care am adaugat cartofii, amestecul de rosii sia rdei , aripioarele si o cana cu apa, am presarat un pic de sare ( se mai pune sare la final daca este cazul) si am bagat cratita la cuptor la foc mic cca 1 ora, chiar mai mult daca focul este foarte mic. Imi place sa gatesc la foc mic, incet, fara graba. La final se mai adauga sare dupa gust si patrunjel tocat. Tocana asta merge la fix cu niste muraturi asortate, mamaliga sau niste paine neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume,orez si pui