Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!

de Panacris in Pui, 24 Sep 2013 | 3724 vizualizari

 

O mâncărică fină dar totuși sățioasă!

 

INGREDIENTE

  • pipote și inimi de pui 500 g,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei gras colorat 2 bucăți,
  • pătlăgele roșii 2-3 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar proaspăt 1/2 legătură,
  • boia dulce de ardei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!:

Ei, vasul Zepter a cam șomat, așa că l-am scos la treabă.


Ceapa și ardeii, se curăță se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei în minunatul vas Zepter, cca. 5 minute la foc mic, acoperit. Apoi se adaugă măruntaiele de pui, roșiile tăiate rondele, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se acoperă se lasă la fiert cca.20 de minute la foc mic, până ce indicatorul de pe termocontrol ajunge în zona verde, spre maxim! Apoi se oprește focul și se lasă la gătit, fără foc cca. 40 de minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie.


Dacă nu sunteți mulțumiți de ”moliciunea” cărnii, mai puneți la fiert cca. 15 minute, ca să ajungă îndicatorul în zona verde, apoi opriți focul și lăsați mâncărica la preparat până ce indicatorul ajunge din nou în zona maronie. Știu că vi se pare complicat, dar totuși e atât de simplu, deoarece în timp ce mâncarea se gătește fără foc, puteți ”presta” orice fel de activitate, fără teama că mâncare se va arde;)


Spor și poftă bună! ;)

 

TIPS-URI

1

Se servește după gustul fiecăruia cu pâine, cartofi natur, paste, orez, piure sau mămăliguță și salată de sezon ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de pipote și inimi de pui la vas Zepter!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Aurelia 07_07 1

25.09.2013, 07:20

Arata foarte bine

simona72 1

25.09.2013, 08:18

Grozava mancarica!!!

Panacris 1

25.09.2013, 08:24

Mulșumesc pentru aprecieri Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu legume