Tocanita cu carne de vita in sos de vin

de Lia_ in Vita, 19 Sep 2014 | 5807 vizualizari

 

Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vita fara os
  • 2-3 linguri de faina
  • sare (de mare ar fi ideala)
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline pentru preparat
  • 125g slaninuta afumata
  • 2 morcovi
  • 600 g telina (am pus dovlecel)
  • 100g ceapa mica (salote)
  • crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 175 g ciuperci
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 350ml vin rosu (cei care nu au voie sa puna vin inlocuiesc cu cateva linguri de otet balsamic si apa)
  • 250ml fond de vita
  • 1 mana de patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita in sos de vin:

1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor.


2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz)


3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper.


4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual tamponezi cu servete din hartie groase) si taie carnea cuburi cat o inghititura de mari).


5. Pune carnea in punga, inchide-o bine la gura si scutur-o ca sa se pudreze carnea. Eu o scot in tava cu manere si gauri mari de la steamer si o cern de surplusul de faina. Deci scapati cumva de surplusul de faina.


6. Intr-o cratita sau tigaie antiaderenta prajesti carnea in transe, sa nu fie inghesuita. Scoti carnea in cratita in care va fierbe la cuptor.


7. Slanina taiata feliute o prajesti dupa carne si o muti sub capac in cealalta cratita.


8. Spala si curata de coaja morcovii si telina. Taie-le de 2 cm.


9. Morcovul, telina, ceapa mica intreaga, cimbru si dafin le sotezi la foc mediu 5 minute in aceeasi tigaie-cratita teflonata.


10. Taie ciupercile in doua sau 4 daca sunt mari. Pune-le in tigaie impreuna cu pasta de rosii. Le prajesti 2-3 minute.


11. Adaugi vinul rosu si racai tigaia pe fund.


12. Adaugi supa si le fierbi 5 minute.


13. Rastorni totul peste carne. Lichidul trebuie sa acopere bine amestecul.


14. Pune capac si da-o la cuptor pentru 2 ore si jumatate la 150grade.


15. Cand este gata, ii presari patrunjelul tocat si o decorezi cu crenguta de cimbru.


Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Meniul complet este sa fie servita alaturi de varza creata trasa in unt si piure de mustar. Voi inregistra candva si retetele acestea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de vita in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lia_ 1

21.09.2014, 08:59

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 12:26

prezent pot veni cu castronul la bunatatea ta?

Lia_ 1

24.09.2014, 21:52

desigur te voi servi cu o amintire )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne la garnita