Tocanita cu carne de vita in sos de vin

de Lia_ in Vita, 19 Sep 2014 | 5365 vizualizari

 

Normal ca e cea mai buna cu fond de vita, vin rosu din belsug si scazuta la cuptor 2.5 ore. Sa nu va sperie fondul acesta de vita. Este zeama de la o supa care poate fi din carne sau doar de legume. Ei, da, este musai sa o adaugati daca vreti sa obtineti cea mai buna tocanita pana acum votata in familia noastra. Eu am avut supa obtinuta dupa ce am fiert carnea de vita si legumele pentru o salata de boeuf de la Bya, cea cu conopida, dar nu am pus linte. :)

 

INGREDIENTE

  • 700 g rasol de vita fara os
  • 2-3 linguri de faina
  • sare (de mare ar fi ideala)
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline pentru preparat
  • 125g slaninuta afumata
  • 2 morcovi
  • 600 g telina (am pus dovlecel)
  • 100g ceapa mica (salote)
  • crengute de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 175 g ciuperci
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 350ml vin rosu (cei care nu au voie sa puna vin inlocuiesc cu cateva linguri de otet balsamic si apa)
  • 250ml fond de vita
  • 1 mana de patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de vita in sos de vin:

1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor.

2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz)

3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper.

4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual tamponezi cu servete din hartie groase) si taie carnea cuburi cat o inghititura de mari).

5. Pune carnea in punga, inchide-o bine la gura si scutur-o ca sa se pudreze carnea. Eu o scot in tava cu manere si gauri mari de la steamer si o cern de surplusul de faina. Deci scapati cumva de surplusul de faina.

6. Intr-o cratita sau tigaie antiaderenta prajesti carnea in transe, sa nu fie inghesuita. Scoti carnea in cratita in care va fierbe la cuptor.

7. Slanina taiata feliute o prajesti dupa carne si o muti sub capac in cealalta cratita.

8. Spala si curata de coaja morcovii si telina. Taie-le de 2 cm.

9. Morcovul, telina, ceapa mica intreaga, cimbru si dafin le sotezi la foc mediu 5 minute in aceeasi tigaie-cratita teflonata.

10. Taie ciupercile in doua sau 4 daca sunt mari. Pune-le in tigaie impreuna cu pasta de rosii. Le prajesti 2-3 minute.

11. Adaugi vinul rosu si racai tigaia pe fund.

12. Adaugi supa si le fierbi 5 minute.

13. Rastorni totul peste carne. Lichidul trebuie sa acopere bine amestecul.

14. Pune capac si da-o la cuptor pentru 2 ore si jumatate la 150grade.

15. Cand este gata, ii presari patrunjelul tocat si o decorezi cu crenguta de cimbru.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Meniul complet este sa fie servita alaturi de varza creata trasa in unt si piure de mustar. Voi inregistra candva si retetele acestea.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita cu carne de vita in sos de vin-0
Tocanita cu carne de vita in sos de vin-1
Tocanita cu carne de vita in sos de vin-2

COMENTARII (24)

Lia_

Lia_ 1

21.09.2014, 08:59

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

24.09.2014, 12:26

prezent pot veni cu castronul la bunatatea ta?

Lia_

Lia_ 1

24.09.2014, 21:52

desigur te voi servi cu o amintire )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!