Tocanita cu carne fel de fel si legume

de Merisor in Mancaruri cu carne, 21 Aug 2012 | 4061 vizualizari

 

Este o reteta by Panacris, unde am folosit carnea ramasa de la gratarul de week-end si multe legume.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne de porc
  • 200 gr carne de vitel
  • maruntaie de gaina(ficat, pipota, inima, oua)
  • grasime de pui topita
  • 2 carnati picanti si afumati
  • 1 vanata coapta
  • 1 ardei kapia copt
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina telina mica
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • 3 rosii mari
  • 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne fel de fel si legume:

Am topit intr-un vas grasimea de la o gaina de curte( de la mama) si am prajit in ea pipota, ficatul si inima puiului taiate marunt. gaina era ouatoare, asa ca avea si oua mici, pe gare le-am adaugat la prajit.

Cum la gratarul de duminica am pregatit carne de porc, de vitel si carnati, ce nu s-a mancat acolo am adaugat la tocanita mea. Carnea de porc si vitel, impreuna cu carnatii, le-am tocat cubulete si le-am adaugat peste maruntaiele de pui cand acestea din urma erau bine patrunse. Am acoperit vasul si am lasat cateva minute timp in care am pregatit legumele.

 Am tocat ceapa solzisori, morcovul si telina curatate si spalate le-am dat pe razatoare, vanata coapta si decojita am taiat-o rondele la fel si ardeiul copt si decojit, l-am taiat marunt si le-am adaugat peste carne. Am adaugat si usturoiul curatat si taiat marunt si am lasat la inabusit cateva minte(aproximativ 10), apoi am scurs totul printr-o sita pentru a scapa de grasime de pui, de regula excesul de grasime il separ de la fiecare mancare pentru ca nu place alor mei. Am rasturnat totul in vas, am adaugat i ceasca de apa si am asezonat cu condimentele si sarea. Am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute dupa care am adaugat rosiile decojite si tocate marunt. La sfarsit cand am ridicat de pe foc am presarat patrunjel tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne fel de fel si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

iry-gabriela 1

21.08.2012, 19:05

mmmmmm,bun,bun

Laly 1

22.08.2012, 12:07

Ce buna trebuie sa fie

Merisor 1

22.08.2012, 14:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu pulpa de porc