Mazare cu sunculita

de Aletta in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2015 | 720 vizualizari

 

Ce se face repede dar sa fie si gustos? Intrebarea pe care mi-o puneam azi la munca,gandindu-ma ce sa gatesc.
Mazarea,este intotdeauna o optiune buna pentru mine.

 

INGREDIENTE

  • un borcan mare de mazare,de 720 ml
  • o ceapa mica
  • kaizer sau sunculita (orice cantitate doriti)
  • ulei pentru calit
  • un praf de boia
  • Bulgarasi de Savoare (Delikat)
  • un praf de piper negru macinat
  • 2 linguri de faina
  • 100 ml apa
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sunculita:

Am inceput prin a toca ceapa marunt si a o pune la calit in ulei,pret de cateva minute.


Se pune sunculita taiata cubulete,se lasa cateva minute si apoi se pune praful de boia si mazarea.


Se pune apa cat sa acopere mazare si se lasa la foc mic sa fiarba.


Se condimenteaza cu vegeta sau orice alt condiment se prefera.


Intre timp se face (eu ii spun rantas) in maghiara, faina se omogenizeaza cu apa,avand mare grija sa nu se formeze gogoloase si cand mazarea este fiarta se adauga in fir subtire rantasul.


Se lasa sa dea un clocot si se opreste.


Se presara cateva frunze de patrunjel proaspat tocat marunt.


Se serveste cald!

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga usturoi tocat foarte marunt pentru un gust mai picant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sunculita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

01.10.2015, 01:02

De aici servesc si eu

Aletta 1

01.10.2015, 14:17

Cu drag Miha

Andreea Caroline 1

01.10.2015, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu copanele de pui