Tocanita cu ciuperci de padure

de Panacris in Mancaruri de post, 17 Mai 2020 | 6018 vizualizari

 

Pffff, ciupercile sunt nelipsite din cămara, frigiderul Casei Zmeilor 😉  Uscate, conservate, congelate si mai ales proaspete!
Azi vă aduc un fel principal, simplu, gustos, savurat oricând, simplu sau alături de preparate din carne! 😉
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci de pădure (gălbiori, hribe, ghebe )în saramură cca. 800 g,
  • Ceapă verde 1 legătură,
  • Usturoi verde 1 legătură,
  • Mărar proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ciuperci de padure:

Ceapa și usturoiul se curăță, taie rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline încins, cca. 5 minute la foc puternic.

Apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, atenție nu se folosește sare, deoarece ciupercile au fost conservate în saramură ;). Se asezonează de piper proaspăt măcinat, boia de ardei dulce, foaie de dafin, se adagă vinul și se lasă la gătit la foc mediu, neacoperit cca. 15 minute. La finalul gătirii se adaugă mărar proaspăt tocat mărunt.

Tocănița se servește fierbinte alătuir de garnitura preferată: piure cremos din cartofi, mămăliguță sau orez.

Spor și poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu păsat (de post)