Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana

de mihaelar63 in Pui, 2 Mar 2020 | 3005 vizualizari

 

 Am dorit sa prepar o tocanita cu ciupercile oite primite de la matusa din Salaj. Diferenta a fost facuta net de aroma deosebita dar delicata a ciupercilor de padure. Am citit ca este o aroma de alune si nuci. Am schimbat putin si asezonarea, folosind rozmarin si nucsoara.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piept de pui fara piele si os
  • 500 gr ciuperci oite maruntite si oparite
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1pahar smantana
  • patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
  • mamaliguta -pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana:

  1. Ceapa si usturoiul curatate se toaca marunt .
  2. Pieptul de pui se taie  bucati de marimea preferata .
  3. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins amestecat cu unt .
  4. Se pun la prajit , usor , bucatile de pui .
  5. Trasgeti puiul de o parte si lasati sa se rumeneasca putina faina alba .
  6. Amestecati si turnati deasupra o cana cu apa .
  7. Sarati si puneti ardeiul iute tocat si crenguta de rozmarin .
  8. Fierbeti aproximativ 15 min.pana puiul este patruns.
  9. La sfarsit opriti focul si incorporati smantana.
  10. Asezonati tocanita cu nucsoara , piper si patrunjel verde tocat.
  11. Serviti tocanita de pui cu oite alaturi de mamaliguta .
  12. Noi am poftit si la castraveti murati langa aceasta bunatate .

        Pofta mare!!!!

TIPS-URI

1

Eu am avut ciupercile oite albe de la matusa din Horoatul Crasnei -Salaj . Oitele erau taiate marunt , oparite si congelate .

2

Aici aveti cateva informatii despre oite :https://trufesiciuperci.wordpress.com/2017/11/17/oita-russula-virescens-o-ciuperca-delicata-si-foarte-aromata/

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu piept de pui ,ciuperci oite si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

katty 1

02.03.2020, 21:12

Oite din astea nu am mancat niciodata,dar in general imi plac ciupercile, deci trebuie sa fie ceva gustos!

Adi 1

02.03.2020, 21:12

Buna!

dantes 1

09.03.2020, 10:26

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ostropel oltenesc