Tocanita de ardei copti- de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 11 Feb 2011 | 12741 vizualizari

 

Fiindca astazi este vineri si unii din noi mai si postesc va propun o reteta delicioasa de post, probabil majoritatea dintre noi mai avem pe la congelator o punga, doua de ardei copt inca din vara, daca nu aveti si va face cu ochiul puteti cumpara ardeii si-i coaceti, insa pe criza asta sunt extrem de scumpi...:(
Acestea fiind spuse ne apucam de treaba.
http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-ardei-copti-5971.html

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei copti
  • 2 cepe
  • o lingura bulion de casa
  • o lingura de faina
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • cativa catei de usuroi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti- de post:

Daca nu aveti ardei copti procedati asa : coacem ardeii , dupa care se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute apoi ii curatam de pielita.

Daca ii avem la congelator, ii scoatem cu cateva ore inainte sa se dezghete sau folositi programul pentru dezghetare de la microunde. Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei, dupa care adaugam si bulionul pe care l-am dizolvat cu apa, mai lasam 2-3 minute dupa care adaugam si faina ( pe care o dizolvam cu 2-3linguri de apa, pntru a nu se face cocolase), completam cu apasi lasam sa fiarba pana se ingroasa sosul, apoi si adaugam si ardeii pe care i-am taiat feliute de 2-3 cm si usturoiul intreg, si mai lasam 10 minute pe foc, dupa care potrivim gustul cu sare, piper si boia dulce. Asezonam cu patrunjel verde tocat fin.

Se poate servi cu paine sau mamaliguta calda.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti- de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole verde