Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc

de mihaelar63 in Porc, 27 Apr 2020 | 2417 vizualizari

 

 Ultima mea isprava in bucatarie ,a fost sa ciobesc plita electrica. Timp de o saptamana pana s-a remediat problema, am fost nevoita sa  gatesc la Crok-pot , la Multicooker si la cuptor . Asa am ajuns sa fac tocanita la cuptor !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 600 gr costita afumata -de casa
  • 100 ml ulei
  • 4 cepe rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura pasta ardei cu telina - de casa
  • 1 lingurita pasta iute de ardei - de casa
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingura rasa seminte chimen
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc:

  1. Ceapa tocata se soteaza in ulei [ in Multicooker ] .
  2. Adugati pastele de ardei si boiaua rosie.
  3. Se pune costita spalata si portionata . Sarati usor .
  4. Turnati deasupra 1l apa fierbinte .Fierbeti 20 minute.
  5. Transferati totul intr-un vas de fonta .Puneti si caciulia de usturoi spalata si taiata in doua .
  6. Adugati cartofii curatati si taiati pe lung, piper, foi de dafin si seminte de chimen .
  7. Puneti capacul peste vasul de fonta si dati la cuptor timp de o ora .
  8. La servire presarati patrunjel verde tocat pentru prospetime .

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

Serviti alaturi de tocanita cu cartofi si afumatura , muraturile preferate . Noi am avut varza murata .

2

Chimenul este un condiment pe placul meu . Este folosit in multe preparate in bucatria ungureasca .

3

Aici cateva informatii utile despre beneficiile consumului de chimen : https://viataverdeviu.ro/beneficii-surprinzatoare-ale-chimionului

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu chimen si costita afumata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din organe de miel cu mamaliguta