Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )

de Ina in Mancaruri cu carne, 5 Ian 2015 | 8201 vizualizari

 

Pentru tocanite, programul stew de la multicooker este ideal : legumele raman intregi indiferent cat de bine fierte sunt, iar carnea capata consistenta lipicioasa, topindu-se in gura :X

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat, dezosat ( 500 g )
  • 6-8 cartofi
  • 2 cepe
  • un ardei gras
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 200 g pasta de ardei
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker ):

Curatam legumele , le spalam si le tocam ( ceapa, ardei gras, usturoi ), apoi le punem in vasul de la multicooker impreuna cu 4-5 linguri cu ulei. Pornim aparatul pe programul stew, cu capacul pus.

Portionam ciolanul in bucati potrivite pe care le vom adauga peste legume, dupa 5-10 minute de la pornira aparatului. Inchidem din nou capacul si lasam sa se inabuse alte 5 minute. 

Curatam cartofii, ii spalam in apa rece si-i feliem grosier . Scurgem apa. 

Deschidem capacul de la multicooker si adaugam cartofii, impreuna cu 1-2 cani cu apa fierbinte ( cat sa cuprinda feliile de cartofi ) . Condimentam cu sare, piper , cimbru si boia. Lasam sa fiarba pana ce furculita intra usor in cartofi, moment in care adaugam pasta de ardei/ gogosar. 

Dupa alte 5 minute oprim aparatul si scoatem din priza. 

Presaram marar tocat si servim tocanita fierbinte, alaturi de gogonele murate. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru a reduce timpul de fierbere adaugam pasta de rosii/ bulionul spre final, cand restul ingredientelor este deja fiert.

2

Daca ciolanul este foarte sarat nu adaugati sare decat la final si doar dupa ce gustati sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ciolan afumat ( la multicooker )" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de vita