Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt

de rivka in Mancare copii, 10 Mar 2010 | 4279 vizualizari

 

Pt copii mofturosi si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe maricele
  • 5 cartofi mari
  • 6 catei usturoi
  • 1 ardei
  • 1 jumatate de lingurita pasta de ardei iuti
  • 1 conserva pasta de tomate
  • 1 borcan de 300 grame ciupercute
  • 1 cana cu apa
  • pt mamaliguta
  • apa
  • faina malai
  • sare
  • jumatate de lingura unt

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt:

Ceapa, cartofi, ardeiul si usturoiul se curata se spala si se taie cubulete.


Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul in jumatate de lingura de unt, apoi se adauga cartofii cubulete, apa, se lasa sa fiarba pana sunt aproape fierti cartofii.Se aduga jumatate de lingurita pasta de ardei iuti,conserva mica de pasta de rosii si ciupercile scurse de apa.


Se mai dau cate va minute pe foc amestecandu-se sa nu se prinda.


Se presara cu verdeata.(patrunjel tocat fin).


Se serveste calda alaturi de mamaliguta.


Mamaliguta se prepara in felul urmator; Se pune apa la fiert impreuna cu un praf de sare, si jumatate lingura de unt se presara cu putina faina de malai.Cand incepe sa fiarba se Adauga malaiul se amesteca intruna pana se ingrasa.Se da jos de pe foc se lasa la potolit.


Cand mamaliguta e potolita dar calduta se formeaza cu mana curata trecuta sub jet de apa puisorii.In jur se pune tocanita de cartofi cu ciupercute, se presara cu verdeata.


Este o mancare de buget dar foarte gustoasa! multmesc mult nadinei pt idee, o voi repeta curand cu siguranta.


Buna si ieftina!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

10.03.2010, 23:51

ma bucur rivka ca-ti plece si eu zic la fel ca e grozava .bine eu nu am facut-o cu mamaliguta ...............dar oricum e minunata,bravo ma bucur

Dana Cristea - pusikmea 1

11.03.2010, 08:00

felicitari pt ratuste, trebuie sa incerc si eu, toata lumea le face, am sp eu k o sa devenim in curand artiste

dicarmencitta1957 1

11.03.2010, 23:15

Puisorii de ratusca,sunt tare haiosi si mancarica tare buna.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si pui