Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc

de Bya Ralu in Porc, 19 Iul 2013 | 3903 vizualizari

 

Am facut in seara asta reteta de la TOAMNA :D eu am modificat-o dar a iesit foarte buna
http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-cartofi-cu-mazare-44091.html

 

INGREDIENTE

  • 4-5 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 200 g mazare
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 cepe albe
  • 2 felii de ceafa de porc
  • 50 ml vin alb
  • 1/2 leg marar
  • cimbru/vegeta/piper rosu/ghimbir
  • ulei masline
  • 2 pahare de apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,iar deasupra presaram oregano.

Se adauga si carnea spalata si taiata fasii lungi.Se lasa cateva minute sa se inmoaie carnea si ceapa.

Se adauga morcovul taiat feliute subtiri si ardeiul kapia taiat cubulete.Adaugam si vinul si condimentele.

Cand a scazut zeama adaugam mazarea scursa de zeama si cartofii taiati cubulete.

Punem 2 pahare de apa si acoperim cu un capac,lasam la foc potrivit sa fiarba.

Dureaza cam 30-40 minute.

Cand zeama a scazut se mai completeaza dupa gust cu condimente,se scoate pe o farfurie,se presara marar proaspat si piper rosu.

Se servesc cu gogosari si castraveti murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu mazare si ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de porc