Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca

de alilianaa in Pui, 11 Mai 2016 | 975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept si o pulpa de pui ( de curte)
  • 3 cepe albe
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 10 cartofi potriviti
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o legatura de patrunjel si una de marar
  • 15-20 felii subtiri de sunca
  • o ceasca cu ulei plus alta ceasca cu ulei
  • 4-5 linguri pasta de rosii de casa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca:

Carnea de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la scurs.


Legumele de curata, se spala si se portioneaza dupa trebuinta. Cartofii de curata, se spala si se toaca. M-am folosit de o jucarie de razatoare cu multiple functii ...sigur stiti la ce ma refer.


Intr-o oala se pune uleiul la incins si cand este gata, se adauga bucatile de carne, se presara putina sare si se pune capacul. Se lasa cateva minute, bucatile se rasucesc si pe celelalte parti. Dupa ce s-au rumenit putin se adauga morcovul si ceapa, se lasa cca 5-7 minute, se pun cartofii si ardeiul. Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Intre timp se pune piper, cimbru si se mai potriveste de sare.


Se lasa la fiert cca 30 minute, cu capacul pus.


Se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune verdeata tocata. Intr-o tigaie separat, se pune ulei la incins. Intre timp, se scoate sunca din congelator, se taie felii subtiri si se pun in uleiul incins. Se lasa pana ce capata culoare aramie. "Chispurile" se sunca se servesc alaturi de mancare.


Mancarea se poate servi cu acrituri, smantana etc.


 

TIPS-URI

1

de preferat sunca sa fie rece, daca nu se poate congelata

2

se poate folosi bacon in loc de sunca

3

se poate folosi orice alta carne in locul celei de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

12.05.2016, 20:21

Ce buna este, eu stiu!

alilianaa 1

13.05.2016, 07:45

Va multumesc! Cu mult drag!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu legume la cuptor