Tocanita de curcan

de Irina in Curcan, 6 Sep 2013 | 9102 vizualizari

 

Dupa cum va spuneam si cu alta ocazie, tocanitele sunt mancarurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • pulpa de curcan dezosata
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • 2-3 cartofi
  • 2 rosii decojite
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • marar
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan:

Tocanita asta am facut-o mai demult, la vremea cand inca mai gaseai ceapa verde in piata... :D Tocmai am descoperit pozele si m-am gandit ca e pacat sa nu o mai postez, nu? 

Am gatit tot intr-un vas Zepter, in caz ca va intereseaza... :P

Am spalat pulpa de curcan si am taiat-o felii.

Ceapa curatata si taiata am pus-o in vas in ulei incins.

Dupa ce am amestecat de cateva ori, cat sa se inmoaie putin ceapa, am adaugat carnea si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat pe foc pana butonul a ajuns la jumatatea zonei verzi si am oprit focul. 

 Tinand cont de faptul ca am avut carne de curcan, a durat mai mult prepararea lui, celelalte ingrediente adaugandu-le abia cand am fost convinsa ca s-a patruns carnea.

In timp ce mancarea bolboroseste sub capac ( fara foc, da? ), curat cartofii, ii spal si ii tai cubulete.

Am lasat vasul acoperit pana acul indicator a coborat in zona galbena. 

Acesta e momentul cand am adaugat cartofii, am acoperit vasul si am pornit focul din nou.  

Acul a urcat din nou in zona verde, am oprit focul inca o data si am lasat si cartofii sa se patrunda. Cand cartofii au fost gata, am adaugat si rosile decojite si taiate cubulete, am condimentat dupa gust cu sare, piper si busuioc si am mai lasat doar cateva minute vasul pe foc. Acul a urcat foarte repede, asa ca l-am si oprit foarte repede.

La final am presarat verdeturi peste tocanita si am mancat-o cu placere maxima! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

06.09.2013, 21:10

La asa tocanita nu lipsesc pentru ca imi place mult

nilgun 1

06.09.2013, 21:22

ffffffff buna

tanyapatap 1

07.09.2013, 18:11

IMI PLACE!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume