Tocanita de curcan cu ghebe

de Irina in Curcan, 21 Feb 2010 | 6351 vizualizari

 

Mi-era dor de o tocanita. Trebuie sa recunosc, e una din mancarurile preferate ale familiei mele.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare de curcan dezosate
  • 2-3 cartofi
  • o mana de ghebe
  • cateva rosii cherry
  • 2 cepe
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • o foaie dafin
  • tarhon
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu ghebe:

Am taiat carnea fasii, cartofii i-am feliat, iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Am folosit un vas Zepter, drept pentru care nu am adaugat deloc ulei.


Deci, am pus carnea in vas, am acoperit-o si am lasat-o la inabusit in suc propriu, avand grija sa o intorc pe ambele parti. Am adaugat ceapa, usturoiul si condimentele si le-am lasat sa bolboroseasca impreuna o vreme. Urmatorul pas a fost sa pun cartofii si ghebele, iar cand cartofii s-au patruns am aruncat si rosioarele taiate in doua si am presarat putin tarhon pe deasupra. Mie imi place mult tarhonul in mancare si il folosesc destul de des. Aroma lui ma duce departe cu gandul, in copilarie, la bunica mea care gatea dumnezeieste...


Cand tocanita a fost gata am aranjat o portie pe un platou si am decorat-o cu patrunjel proaspat tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de curcan cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Irina 1

22.02.2010, 23:14

Ghebele sunt congelate, cumparate din Real.

Bya Ralu 1

30.11.2012, 20:02

babi5 1

13.06.2013, 10:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor