Tocanita de fazan cu urechi de lemn

de Panacris in Slow Cooker, 7 Feb 2020 | 265 vizualizari

 

Eiii, pare un clișeu, dar nu-i chiar așa! Nu puteam să nu inovez și altceva, decât clasica friptură! O pasăre micuță, dar tare gustoasă și versatilă! Principala problemă a fost că am primit-o cu pene cu tot:D Am căutat pe Google cum se curăță, că mi-am dat seama că nu se jumulește, așa clasic, ca o galiță din curte. Și daaa, nu se opărește ci se lasă la, rece și vânt minim2 zile, maxim 4 zile, apoi se jumulește la rece :D La un moment dat, așa am jumulit-o de mai aveam un pic să păstrez pielea cu pene, pentru împăiat! :D Eiii, numai asta n-am mai făcut! ;) Recunosc că am păstrat câteva pene, pentru alte lucrări Panacris ;)  

 

INGREDIENTE

  • Pentru fiert:
  • Fazan 1 bucată,
  • Țelină apio 3 fire,
  • Morcovi 3 bucăți,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Pătunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată,
  • Sare de mare 2 linguri,
  • Piper boabe mosaic 1 linguriță,
  • Foaie de dafin 1 bucată.
  • Pentru tocăniță:
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ardei kapia 2 bucăți,
  • Ciuperci urechi de lemn 500 g,
  • Ulei de măsline,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de fazan cu urechi de lemn:

Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.


Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 6 ore.


Zeama se folosește pentru o supă delicioasă.


Fazanul se mărunțește, parțial dezosează și se pune la călit alături de ceapa curățată și feliată grosier, ardeiul kapia mărunțit, sarea, piperul, uleiul de măsline și ciupercile negre, faimoasele urechi de lemn, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute. Apoi se adaugă vinul, pudra de boia și se mai lasă l gătit cca. 10 mnute la foc mic, semiacoperit.


Tocănița se servește fierbinte alături de ce garnitură preferați.


Spor și poftă bună! ;)



Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de fazan cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

08.02.2020, 21:49

Exact Katty

Catalina L 1

10.02.2020, 12:50

excelenta

dantes 1

12.02.2020, 09:51

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella