Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus

de babi5 in Ficat, 20 Sep 2014 | 3033 vizualizari

 

Nu am mai facut tare de mult si acum ia sosit rindul , imi place tare si-l recomand cu mare drag si pentru voi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pasare
  • 500 gr cus-cus
  • 6 cepe rosii
  • 100 ml vin alb (sec)
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov (mai mic)
  • sare
  • 100 ml ulei
  • frunze patrunjel
  • marar verde
  • 1 foaie dafin
  • piper
  • boia dulce (1 varf de lingurita)
  • 1 lingura vegeta
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus:

Pentru cus-cus


Se curata o ceapa si morcovul, se spala, apoi ceapa se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea mica. Intr-o cratita punem 50 ml ulei, ceapa si morcovul si lasam sa se caleasca pana uleiul prinde o culoare galbuie de la morcov, apoi punem cus-cusul si lasam sa se caleasca 5 minute, amestecand continuu. Adaugam apa fierbinte, potrivim de sare, piper si vegeta, apoi lasam sa dea cateva clocote, urmand sa completam cu apa fierbinte, cate putin pana isi mareste volumul bine. Oprim focul, asezonam cu patrunjel verde, acoperim si lasam sub capac la cald fiindca el se mai mareste in volum


Pentru tocanita


Ficateii se spala, se usuca cu un prosop absorbant apoi se portioneaza. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca cat de marunt se poate, apoi impreuna cu 50 ml ulei se pun la calit. Se adauga boiaua si ficateii si se mai lasa impreuna cu ceapa si ardeiul 5 minute, dupa care adaugam vinul si cca 50 ml apa calduta, potrivim de sare, piper si vegeta, acoperim si lasam la foc mic sa fiarba pana scade lichidul aproape tot. Asezonam cu marar verde


Pofta buna si sa va fie de folos.


 

TIPS-URI

1

Este un fel de mancare usor de realizat si cu costuri nu prea mari

2

Muraturi sau salate la alegere

3

Si ca sfat sa nu folositi ceapa rosie la cus-cus fiindca il inchide la culoare este mult mai buna la gust dar nu si la aspect. Din greseli omul invata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ficatei de pasare cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

21.09.2014, 10:57

Foarte buni!

MOKUSKA 1

21.09.2014, 11:29

foarte buna

babi5 1

21.09.2014, 12:01

Gheega Daniela, dantws, Mokuska multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tigaie cu ficatei de pui