Tocanita de galbiori cu mamaliga

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 7 Mai 2015 | 4138 vizualizari

 

Mancare simpla, gust de padure verde si dor de concediu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g galbiori proaspeti
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • 450 ml apa
  • 160 g malai
  • Sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliga:

            Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.

            Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.

            Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.

            Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.

TIPS-URI

1

putem adauga la ciuperci patrunjel verde.

2

putem adauga la sfarsit in sos 2-3 linguri de branza uscata ca sa lege compozitia (cas uscat, parmezan, cascaval, Gruyere)

3

la mamaliga: daca mai e nevoie se pune apa (daca e prea groasa) sau malai daca e prea subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.05.2015, 08:55

Imi place cu mămăligă!

reisnaor_2006 1

08.05.2015, 12:20

multumesc tuturor

laura_n 1

08.05.2015, 17:20

big like! desi eu n-as mai pune branza peste bunaciunile de galbiori!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci pleurotus