Tocanita de galbiori cu mamaliga

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 7 Mai 2015 | 1247 vizualizari

 

Mancare simpla, gust de padure verde si dor de concediu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g galbiori proaspeti
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • 450 ml apa
  • 160 g malai
  • Sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliga:

Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.


Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.


Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.


Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.

 

TIPS-URI

1

putem adauga la ciuperci patrunjel verde.

2

putem adauga la sfarsit in sos 2-3 linguri de branza uscata ca sa lege compozitia (cas uscat, parmezan, cascaval, Gruyere)

3

la mamaliga: daca mai e nevoie se pune apa (daca e prea groasa) sau malai daca e prea subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.05.2015, 08:55

Imi place cu mămăligă!

reisnaor_2006 1

08.05.2015, 12:20

multumesc tuturor

laura_n 1

08.05.2015, 17:20

big like! desi eu n-as mai pune branza peste bunaciunile de galbiori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci si mamaliguta