Tocanita de galbiori cu mamaliga

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 7 Mai 2015 | 1069 vizualizari

 

Mancare simpla, gust de padure verde si dor de concediu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g galbiori proaspeti
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • 450 ml apa
  • 160 g malai
  • Sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliga:

            Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.

            Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.

            Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.

            Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.

 

TIPS-URI

1

putem adauga la ciuperci patrunjel verde.

2

putem adauga la sfarsit in sos 2-3 linguri de branza uscata ca sa lege compozitia (cas uscat, parmezan, cascaval, Gruyere)

3

la mamaliga: daca mai e nevoie se pune apa (daca e prea groasa) sau malai daca e prea subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de galbiori cu mamaliga-0
Tocanita de galbiori cu mamaliga-1
Tocanita de galbiori cu mamaliga-2
Tocanita de galbiori cu mamaliga-3
Tocanita de galbiori cu mamaliga-4
Tocanita de galbiori cu mamaliga-5
Tocanita de galbiori cu mamaliga-6
Tocanita de galbiori cu mamaliga-7

COMENTARII (24)

mirela0911

mirela0911 1

08.05.2015, 08:55

Imi place cu mămăligă!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

08.05.2015, 12:20

multumesc tuturor

laura_n

laura_n 1

08.05.2015, 17:20

big like! desi eu n-as mai pune branza peste bunaciunile de galbiori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05