Tocanita de hribi cu smantana

de gaby_duceag in Mancaruri de legume, 28 Feb 2013 | 7344 vizualizari

 

Cand m-am casatorit ii spuneam cateodata sotului ca vreau sa prepar ciuperci/bureti, si-mi spunea sa nu fac ca lui nu ii prea plac.
Ma credeti ca acum tocanita de bureti este una dintre preferatele casei?
O fac buna, ma! :))
Nu-mi plac mancarurile ingrosate cu faina, apelez la aceasta metoda doar cand chiar nu am o alta mai buna la indemana dar prefer ingrosarea sosului cu ou si smantana.
Macar o data sa incercati tocanita asta de hribi/ciuperci, pentru ca puteti inlocui hribii si cu galbiori, vinetele, etc....
De data asta preparand-o cu hribi i-am preferat taiati in bucati marisoare , dar de obicei ii dau prin robot, fara a-i marunti insa prea tare sau a-i face pasta. O sa atasez si o poza mai veche retetei, preparata cu mai multe feluri de ciuperci, sa vedeti cum arata cand ii dau prin robot

 

INGREDIENTE

  • 5-600 gr hribi fierti
  • 1/2 cepe
  • o lingura pasta tomate
  • un ou
  • 200 ml smantana cu continut ridicat de grasime
  • 30 m ulei
  • 100 ml apa
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu smantana:

Pune uleiul la incins intr-o tigaie.

Ceapa curat-o si tai-o julien (sau toac-o).

Lasa ceapa la calit apoi adauga ciupercile taiate sau tocate si caleste-le impreuna inca 10 minute amestecand.

Adauga apa si lasa la foc mediu aproximativ 20 minute. Daca este cazul mai adauga cate putina apa, trebuie sa fiarba suficient timp sa se prepare ceapa.Cand apa s-a evaporat aproape total adauga pasta de tomate si omogenizeaza.

Intr-un bol bate oul cu furculita si adauga smantana.

Toarna amestecul peste hribi amestecand usor, potriveste gustul de sare si piper si adauga usturoiul pisat.

Lasa sa dea doua , trei clocote si opreste focul.

Serveste NEAPARAT cu mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mena29 1

20.03.2013, 18:05

)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:13

foarte buna

Bya Ralu 1

27.03.2015, 18:57

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08