Tocanita de hribi cu legume

de Rocsi in Mancaruri de post, 25 Sep 2013 | 9442 vizualizari

 

Este o tocanita de sezon, foarte buna si gustoasa. Nu mancasem de multi ani hribi si am facut tocanita in cantitate mai mica, am zis ca poate nu o sa ne placa, insa a iesit pe gustul nostru. Daca ar fi sa aleg intre hribi si ghebe, eu prefer ghebele sincera sa fiu, imi plac mai mult. Hribii sunt asa parca mai alunecosi, dar din cand in cand merge cate o mancare.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 600 gr hribi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu legume:

Curatam hribii si ii spalam bine.

Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem hribii si ii fierbem putin, dar nu foarte mult.

Dupa ce s-au fiert, ii punem intr-o sita sa se scurga de apa, ii lasam sa se racoreasca, apoi ii taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam maruntel.

Morcovul il decojim si il facem cubulete, iar gogosarul il curatam de seminte si il taiem feliute subtiri.

Intr-un ceaunel ( sau orice alta cratita) incingem uleiul, punem ceapa si o inabusim 2-3 minute, apoi morcovul.


Punem o canita de apa si lasam sa se patrunda putin mai bine ceapa.

Adaugam mai apoi hribii si gogosarul.


Rosiile le tocam si le turnam peste.


Condimentam cu sare, piper dupa gust si boiaua de ardei dulce.

Amestecam bine toate, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit, iar din cand in cand mai invartim in ea. Daca a scazut toata zeama mai adaugati putina apa.

La final curatam doi catei de usturoi, ii taiem feliute si ii incorporam in tocanita.

Tragem ceaunul de pe foc, mai lasam 5 minute acoperit apoi servim.

Sa aveti pofta dragilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

27.09.2013, 21:10

Elena multumesc

Rocsi 1

27.09.2013, 21:11

Xana

Rocsi 1

27.09.2013, 21:11

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci