Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 9988 vizualizari

 

M-am dat rau pe mancaruri de post :)) Si chiar imi place soia foarte foarte muult!

 

INGREDIENTE

  • 500gr mazare
  • 1 pachet soia cubulete
  • 1 ceapa
  • 200ml bulion
  • marar
  • sare
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru calit
  • 3lg faina+5lg bulion pentru sos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post):

Mazarea se fierbe fara capac, in apa cu sare, daca e proaspata. Daca e congelata o lasam doar sa se dezghete.


Punem la calit ceapa taiata solzisori, iar cand s-a muiat adaugam mazarea (eu am avut si ceva ramasite de amestec mexican si l-am pus si pe ala :D). Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba. Intre timp, fierbem soia in apa cu sare, apoi o lasam la scurs.


Cand mazarea s-a fiert bine, adaugam soia, condimentam cu sare si punem bulionul si mararul. Mai lasam sa clocoteasca putin. Facem intr-un castronel "deresul" (cum se zice pe la noi :p) pentru sos, il turnam in fir subtire amestecand continuu sa nu ramana cocoloase, mai lasam sa clocoteasca 2-3min, sa se ingroase, apoi luam de pe foc.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu muratura.

2

Eu nu am vrut sa fac sos, am vrut sa fie mancarea usoaraaa, am lasat sa fiarba pana s-a evaporat apa cat sa-mi convina :)

3

Mie mi se pare ca dupa ce soia sta la scurs, trebuie "stoarsa" totusi de apa, pentru ca trage multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

22.03.2011, 08:38

divainbucatarie 1

22.03.2011, 09:32

mihaelar63 1

22.03.2011, 17:18

Exact asa prepar si eu mazarea cu cu soia .
Imi ziceam ca precis n-ai pus frunza de dafin , dar ....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Pate de soia