Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 21 Mar 2011 | 11214 vizualizari

 

M-am dat rau pe mancaruri de post :)) Si chiar imi place soia foarte foarte muult!

 

INGREDIENTE

  • 500gr mazare
  • 1 pachet soia cubulete
  • 1 ceapa
  • 200ml bulion
  • marar
  • sare
  • 1 frunza de dafin
  • ulei pentru calit
  • 3lg faina+5lg bulion pentru sos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post):

Mazarea se fierbe fara capac, in apa cu sare, daca e proaspata. Daca e congelata o lasam doar sa se dezghete.


Punem la calit ceapa taiata solzisori, iar cand s-a muiat adaugam mazarea (eu am avut si ceva ramasite de amestec mexican si l-am pus si pe ala :D). Acoperim cu apa calda si lasam sa fiarba. Intre timp, fierbem soia in apa cu sare, apoi o lasam la scurs.


Cand mazarea s-a fiert bine, adaugam soia, condimentam cu sare si punem bulionul si mararul. Mai lasam sa clocoteasca putin. Facem intr-un castronel "deresul" (cum se zice pe la noi :p) pentru sos, il turnam in fir subtire amestecand continuu sa nu ramana cocoloase, mai lasam sa clocoteasca 2-3min, sa se ingroase, apoi luam de pe foc.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cu muratura.

2

Eu nu am vrut sa fac sos, am vrut sa fie mancarea usoaraaa, am lasat sa fiarba pana s-a evaporat apa cat sa-mi convina :)

3

Mie mi se pare ca dupa ce soia sta la scurs, trebuie "stoarsa" totusi de apa, pentru ca trage multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de mazare cu soia cubulete (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

22.03.2011, 08:38

divainbucatarie 1

22.03.2011, 09:32

mihaelar63 1

22.03.2011, 17:18

Exact asa prepar si eu mazarea cu cu soia .
Imi ziceam ca precis n-ai pus frunza de dafin , dar ....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de mazare cu ciuperci si alte legume