Tocanita de porc

de Rahela Velicu in Porc, 16 Feb 2017 | 5903 vizualizari

 

O mancare extrem de gustoasa si rapida. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/tocanita-de-porc-cu-mamaliga/

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc:

Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea.

Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano.

Separat, pregatim mamaliga: punem apa cu sare si o lingura de malai la fiert. Cand clocoteste, adaugam malai pentru a ingrosa mamaliga. Amestecam continuu si cand se desprinde usor de peretii cratitei, inseamna ca este facuta si o luam de pe foc.

Punem mamaliga pe un platou si cu lingura umezita, ii facem o adancitura in jumatate in care vom pune tocanita. Presaram oregano deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Oregano se poate inlocui cu patrunjel verde.

2

O muratura alaturi a fi fost ideala :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa marinata