Tocanita de porc cu cartofi

de mirela0911 in Porc, 11 Ian 2016 | 6147 vizualizari

 

A iesit o tocanita tare buna, delicioasa de fapt!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de porc
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 lgt pasta de ardei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 5 cartofi rosii, mari
  • 2 frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi:

Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa taiata marunt si pasta de ardei. Se lasa sa se caleasca putin impreuna.

Morcovul se curata si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Telina se curata si se taie cubulete. Se adauga peste carne, se amesteca dupa care se pune apa cat sa treaca de nivelul carnii. Se condimenteaza cu sare si piper apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Din cand in cand se verifica carnea. 

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.

Cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii, frunzele de dafin si se lasa pe foc pana cand sunt facuti cartofii. Se stinge focul, se inlatura frunzele de dafin, se acopera si se lasa putin sa se odihneasca.

Se serveste asezonata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Durata de fierbere depinde si de felul carnii.

2

Pe parcurs, daca e nevoie se mai adauga apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu cartofi