Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

de Sim0na in Porc, 10 Sep 2013 | 3320 vizualizari

 

Sa aud eu comentarii ca de unde ceapa si usturoi verde acum... :P Ete ca reteta e mai expirata.. da` daca n-am timp domne`, ce sa fac?! Da-i buna si cu ceapa si usturoiul mai neverzi asa :)

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa porc
  • 5 fire ceapa verde sau 2 cepe medii
  • 5 fire usturoi verde sau 5 catei usturoi
  • 1 lingura boia
  • 2 lingura ketchup picat
  • 1 lingura delikat
  • ½ lingurita cimbru
  • 200 ml vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde:

Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul la incins, am adaugat carnea, si am lasat-o sa se prajeasca, pana s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul tocate rondele, am lasat 2-3 minute la calit, apoi am completat cu apa cat sa acopere carnea. Am acoperit cu un capac si am lasat cca 30 minute.


Intr-un castronel am amestecat boia, ketchup-ul, delikat-ul si cimbrul. Amestecul l-am pus peste carne, am adaugat si vinul si am mai lasat sa fiarba cca 30 minute. Am mai completat cu apa calda din cand in cand, in asa fel incat sa ramana un sos bine legat.


La final am potrivit de sare si piper si am adaugat patrunjelul verde tocat marunt.


Noi am servit cu piureu de cartofi, alaturi de o salata de castraveti, ceapa verde si marar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:29

buna tocanita

Valclaudia 1

23.02.2014, 15:32

ce bunatate! votat! (18)

Sim0na 1

24.02.2014, 14:46

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de porc cu ciuperci