Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

de AndrutzaP in Porc, 13 Apr 2016 | 27726 vizualizari

 

Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii  este unul dintre primele feluri de mancare pe care le-am facut. In continuare este pe placul nostru si este o reteta pe care o fac mereu cu mare drag. Carne, ceapa, legume si cuburi de rosii, fac din aceasta reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii, o mancare desi simpla, grozav de gustoasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

  • 300 g carne de porc ( eu am folosit pulpa)
  • 10 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • ulei
  • 3 linguri bulion
  • 1 conserva rosii cuburi in suc
  • sare, piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii:

Preparare Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii

Carnea de porc o taiati fasiute ( nu foarte subtiri ca se va usca). 

Ceapa se toaca marunt, la fel ca la orice tocanita. La fel  si ardeiul, il taiati cubulete mici.

Intr-o cratita puneti uleiul la incins. Prajiti carnea foarte putin ( pana se albeste pe toate partile). O scoateti si, in acelasi ulei, prajiti toata ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat suficient adaugati ardeiul si mai lasati cateva minute. Adaugati bulionul si rosiile din conserva.

Cand da in clocot puneti carnea. Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba. Cand carnea este facuta, potriviti de sare si piper.

Opriti focul si puneti deaspura patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

La fel de delicioasa este si varianta cu pui, pe care o gasesti aici - Tocana taraneasca de pui, cu ceapa si rosii dar si Tocana haiduceasca

 Toate insotite, bineinteles de Mamaliga 

TIPS-URI

1

in loc de carne de porc puteti folosi carne de pui

2

folositi ulei suficient la prajit, altfel ceapa se va fierbe in loc sa se prajeasca si va schimba gustul tocanitei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ceapa cu carne de porc si suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Moni_alex 1

13.04.2016, 15:19

Buna!

RuxyRux 1

13.04.2016, 20:50

O bunatate!

Rocsi 1

13.04.2016, 20:54

Este o tocanita atat de gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de toamnă