Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )

de Doinavar in Porc, 7 Feb 2013 | 1910 vizualizari

 

Daca am avut anul acesta o reteta din Pirinei, trebuia sa avem si una din Alpi. Aceasta a aparut in etapa a 19-a: Muşchi de porc la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muşchi de porc
  • 1 ardei gras
  • 4 gogoşari roşii
  • o jumătate de rădăcină de ţelină
  • o ceapă mare
  • o căpăţână de usturoi
  • o jumătate de borcan de muştar
  • o lingură de făină
  • ulei, boia iute, sare si piper rozmarin, cimbru şi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport ):

Într-un bol se pregăteşte o pastă din muştar, usturoiul curăţat şi pisat mărunt, ierburile tăiate mărunt (rozmarin, cimbru, dafin), o lingură de boia, sare şi piper. (Eu mixat in blender usturoiul, dafinul, cimbrul, rozmarinul, putin coriandru si maghiran, apoi le-am amestecat cu mustar si boia). Muşchiul de porc (au fost 3 bucati) se leagă cu o sfoară şi se pune pe un platou. Cu pasta pregătită se tapetează carnea şi se lasă apoi la rece o oră.


Gogoşarii se coc, se curăţă de pieliţă, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie fâşii. Ţelina se spală, se curăţă de coajă şi se taie în bastonaşe subţiri. Se ia un vas de Jena, se tapetează cu ulei, ardei, ţelina, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, sare şi piper. Deasupra se pune muşchiul de porc, se adaugă jumătate din gogoşarii copţi şi o jumătate de cană de apă.


Acoperiţi vasul şi puneţi-l în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de o oră şi jumătate sau două ore. Am mai scos vasul doua ori si am intors muschiuletul de pe o parte pe alta.


După ce e gata, scoateţi sfoara, puneţi muşchiul pe un platou împreună cu legumele, strecuraţi sosul rămas şi amestecaţi-l cu o lingură de făină şi o lingură de apă. Fierbeţi două minute la foc mic amestecând continuu. Gogoşarii copţi nefolosiţi transformaţi-i într-o pastă cu ajutorul mixerului.


Serviţi muşchiul împreună cu legumele, pasta de gogoşari, sosul fierbinte şi un pahar de vin roşu la temperatura camerei. Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

(dacă vi se pare că legumele lasă prea multă apă, scoateţi capacul spre sfârşitul coacerii; sosul va scădea, iar carnea se va rumeni frumos.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Bya Ralu 1

07.02.2013, 20:15

super

Rocsi 1

07.02.2013, 20:24

Mmm ce apetisanta

Lau 1

07.02.2013, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc